De toegevoegde waarde van een Interieur Professional

Door de afgelopen tijd zijn we steeds meer ons huis met andere ogen gaan bekijken en hierdoor zijn veel van ons begonnen met het veranderen van hun huis. Wensen die al lang op de plank lagen, worden eindelijk eens aangepakt.

Vol enthousiasme begin je aan de klus. Lekker snuffelen door de winkels of browsen op het internet om het ideale interieur samen te stellen. Je komt een heel eind, maar er is zoveel keuze dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe vind je tussen al deze inspirerende plaatjes de juiste sfeer? En hoe kom je tot een concreet en goed plan voor jouw huis?

 Wat is de toegevoegde waarde van hulp bij het maken van je interieur?

Een interieur maken dat uiteindelijk een eenheid vormt qua stijl, kleurkeuze en afwerking is niet makkelijk. De keuzemogelijkheden in de wereld van het interieur zijn echt enorm. Als je op zoek gaat naar een nieuw interieur loop je al snel tegen de vraag aan wat bij elkaar hoort en wat jouw persoonlijke smaak nou precies is. Er is zoveel heel erg leuk!

Een interieur professional kan je helpen om te kijken naar wat je precies verwacht van je interieur. Hoe gebruik je de ruimtes. Wie zijn de bewoners en wat verwachten zij van een huis. Vind jij het gezellig wanneer het netjes en opgeruimd is? Of vind je het lekker rommelig leuker? Hou je van landelijk of liever modern? Welke kleuren vind je mooi en zou je willen gaan gebruiken? Welke spullen wil je bewaren en hoe ga je die in het nieuwe interieur inpassen? Wat voor verlichting is er nodig?

Een interieur professional leidt je door het doolhof van deze wereld heen. Hij of zij helpt je om keuzes te maken die in eerste instantie niet zo voor de hand liggen. Denk aan kleur of vormgeving. Zij hebben de kennis en ervaring om met andere ogen naar je huis te kijken en de potentie ervan te zien. Ze denken aan details zoals verlichting en kastruimte.

 Nuttige investering

Vaak geven klanten de opmerking dat ze blij zijn om na maanden zelf zoeken naar wat ze mooi vinden met de frustraties die daar bij horen, eindelijk iemand te hebben die ze helpt met het maken van keuzes en die knopen met ze doorhakt.

De kunst van een goede begeleiding door een interieur specialist is dat je als klant het gevoel hebt dat je jouw eigen huis aan het inrichten bent, dat er geluisterd wordt naar jouw wensen en dromen, en dat de volle potentie uit je huis wordt gehaald.

Het is een investering die je voor extra kosten, tijdverlies en ook frustraties kan behoeden, met als eindbestemming een mooi huis dat aanvoelt als jouw eigen thuis.

 

interieuradvies
interieuradvies
interieuradvies

Lente in het interieur

De lente is een perfect moment om je interieur een frisse en vrolijke uitstraling te geven. Met een paar eenvoudige interieurtips kun je je huis helemaal klaarmaken voor het nieuwe seizoen. Hier zijn enkele ideeën om je te inspireren:

– Kies voor lichte en natuurlijke materialen, zoals katoen, linnen, hout en rotan. Deze geven je interieur een luchtig en warm gevoel.

– Voeg wat groen toe aan je interieur met planten, bloemen of kruiden. Ze zorgen voor meer zuurstof, kleur en geur in je huis. Je kunt ze in mooie potten of manden zetten, of ophangen aan de muur of het plafond.

– Speel met kleur en patronen om je interieur op te fleuren. Je kunt kiezen voor pasteltinten, zoals roze, mintgroen of lila, of juist voor felle kleuren, zoals geel, oranje of turquoise. Combineer verschillende prints en texturen voor een speels effect.

– Maak gebruik van natuurlijk licht om je interieur te verlichten. Hang lichte gordijnen op, of laat ze helemaal weg. Plaats spiegels tegenover de ramen om het licht te reflecteren. Gebruik ook kaarsen, lampjes of lantaarns om sfeer te creëren.

– Ruim je huis op en doe weg wat je niet meer nodig hebt. Een opgeruimd huis geeft rust en ruimte in je hoofd. Bewaar alleen de spullen die je echt mooi of nuttig vindt. Gebruik manden, dozen of kasten om alles netjes op te bergen.

Interieur voor een klein budget

Een klein budget hoeft geen belemmering te zijn voor een stijlvol en gezellig interieur. Met een beetje creativiteit en slimme keuzes kun je je huis inrichten zonder veel geld uit te geven. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

– Gebruik kleur om je ruimte op te fleuren. Een likje verf kan wonderen doen voor een saaie muur of een oud meubelstuk. Kies voor lichte en frisse kleuren die je ruimte groter en luchtiger laten lijken. Je kunt ook kleurrijke accessoires toevoegen, zoals kussens, vazen, kaarsen of kunstwerken.

– Maak gebruik van natuurlijk licht. Natuurlijk licht is niet alleen goed voor je humeur, maar ook voor je portemonnee. Het bespaart je energiekosten en maakt je ruimte helder en uitnodigend. Hang lichte gordijnen op die het licht doorlaten, of gebruik spiegels om het licht te reflecteren en te verspreiden.

– Ga voor multifunctionele meubels. Als je weinig ruimte hebt, kun je het beste kiezen voor meubels die meer dan één functie hebben. Denk bijvoorbeeld aan een slaapbank, een salontafel met opbergruimte, een kast die ook als bureau kan dienen, of een poef die als zitplaats of bijzettafel kan worden gebruikt.

– Wees creatief met hergebruik. Je hoeft niet altijd nieuwe spullen te kopen om je interieur te vernieuwen. Je kunt ook oude of tweedehands spullen een nieuw leven geven met een beetje fantasie en handigheid.

Met deze tips kun je hopelijk aan de slag met het creëren van je droominterieur zonder veel geld uit te geven.

interieur advies